woensdag 25 december 2013

Tweede week "relaxen" :-)

Weer een week voorbij :-( ... de tijd gaat weer veel te snel.
Afgelopen week veel gedaan aan het frame van de CB. Begin volgend jaar gaat het frame naar de straler en word daar gezandstraald en voorzien van een laag poedercoat dus het frame moet daar helemaal klaar voor zijn.

Zondag  15 december had ik op de Vehikel beurs al een setje nieuwe schokbrekers gekocht van JV motors Zwartsluis. Deze heb ik behulp van een zelfgemaakt veerspanner al ontdaan van de bovenste "beker" aangezien ik die beker niet echt mooi vond op deze achterveren.


Van het frame heb ik alle "overbodige steunen en middenbok (standaard) verwijderd.


Naast de "overbodige"zaken ook besloten om beide beugels voor de duo stepjes te verwijderen.
Dit geeft een mooie open blik op het achterwiel en past goed bij de hele Cafe Racer look.

Rechts (voor en na)

Links (voor en na)
Ondertussen de tank even afgemaakt. Nog een klein beetje plamuur en een laag primer en de tank ziet er als nieuw uit :-)Voor een klein totaal overzicht heb ik de voor/achter vork en wielen even weer in het frame gezet en de tank erop gelegd. De basis vorm is helemaal goed :-)


Volgende stap met het frame was het afmaken van de achterkant van het frame.
Ik had het frame al ingekort aan de achterkant en nu een "hoepel" bij het frame aangelast om een mooie afgeronde basis te krijgen waar het zadel op moet komen te rusten.
Mijn broer heeft op zijn werk de hoepel kunnen buigen en dit paste perfect op het bestaande ingekorte frame. Bedankt broer !!!
Ook heb ik nog een beugel gemaakt voor een nieuw contactslot welke niet meer bij de kilometerteller enzo komt te zitten maar nu onder de hoek van de tank (aan het frame) zit. Op onderstaande foto's is dat net te zien.


Bij JV Motors in Zwartsluis heb ik ook nog een setje clip-ons meegenomen welke perfect op de voorvork past en een goede zithouding geeft.


Volgende grote uitdaging word het zadel welke ik besloten heb zelf te gaan maken ... correctie ... proberen te maken :-)

Foto's volgen !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten