zondag 15 december 2013

Eerste week "relaxen" :-)

Zo ... de eerste week zit erop ! Ging sneller als verwacht maar veel gedaan deze week.
Maandag direct begonnen met het verder afbreken van de CB en het klaarmaken en uitzoeken van de onderdelen (aangezien ik aan onderdelen ongeveer 2 CB750s heb en mijn vader nog een oude CB550).


Helemaal kaal

Bij het opbouwen van de motor kwam ik er al snel achter dat de voorvork die in de motor zat toen ik hem ophaalde niet overeen kwam met de originele spaakvelgen welke ik er graag weer in wilde hebben. Gelukkig bleek de voorvork van de CB550 van mijn vader overeen te komen met een CB750 voorvork uit 1976. Dus die inclusief wiel en CB550 remmen gemonteerd en dat paste allemaal perfect. Daarna bleek ook de achterbrug niet te passen met het originele spaakwiel. De originele 1976 achterbrug had ik gelukkig bij de koop van de motor gekregen dus ook die omgezet. Woensdag heb ik met hulp van Dennis de originele tank en onderdelen van de remmen gestraald in de nieuwe straalcabine zodat ook deze langzaam weer klaargemaakt kan worden verderop in de week.

Andere wielen + voorvork + achterbrug en gestraalde tank

Woensdag avond kreeg ik hulp van de "kleppen koning" van Apeldoorn ... Arjan :-)

Charmant :-)

Samen hem de kleppen van de cilinderkop ingeslepen met speciale pasta en slijpgereedschap en de kleppen weer teruggeplaatst in de cilinderkop. We hebben gelijk de cilinderkop even losjes op de cilinder gezet. Nu is het wachten op een moment sleutel (welke ik besteld heb en onderweg is) om de kopbouten definitief vast te kunnen zetten.

 
Ook op deze stap moest geproost worden :-)

Donderdag en vrijdag ben ik begonnen om een aantal onderdelen van de remmen alvast netjes op te knappen en te spuiten.Vrijdag de tank verder kaal gemaakt en de strippen welke gebruikt werden om de Honda logos vast te zetten te verwijderen.Daarna een laag primer op de zijkanten gezet om daarna de sleuven in de zijkant van de tank dicht te plamuren.

Primer op de zijkanten

Totaal 2 lagen plamuur op de zijkanten gezet en alles weer zo strak mogelijk glad proberen te schuren. Dit is heel behoorlijk gelukt al zeg ik het zelf.
Volgende week nog een dun laagje plamuur om de laatste oneffenheden eruit te halen en dan kan ik de tank helemaal definitief in de primer zetten.

Na eerste laag plamuur
Na het plamuren en schuren heb ik een dunne laag primer op de zijkanten gespoten om het resultaat beter te kunnen zien.

Na tweede laag en plamuren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten