zaterdag 19 oktober 2013

Meten is weten !

Vandaag met de Service-"Bus" van Pijnappel even de motorblokken vanuit Emst naar Apeldoorn gehaald voor een compressie meting in hun werkplaats.
 
Door het motorblok m.b.v. een starthulp rond te laten gaan kan met een speciale compressiemeter de druk binnenin iedere cilinder gemeten worden. Als één of meerdere cilinders een geheel afwijkende waarde aangeeft kan het zo zijn dat er binnenin iets serieus mis is.

Gelukkig bleken alle vier de cilinders redelijk dezelfde druk aan te geven (rond de 100psi) dus al met al een meevaller. De 100psi grens is daarentegen wel een punt waarop een revisie nodig is dus hier zal ik de komende tijd vooral druk mee zijn.
Op de planning staat in ieder geval een cilinderkop revisie (nieuwe kleprubbers , kleppen slijpen en het vlakken van de cilinderkop) en waarschijnlijk ook het vervangen van de zuigerveren.


Morgen mijn berging inrichten met een andere "werkbank" en de motorblokken daar stallen zodat ik langzamerhand kan beginnen met openhalen van het beoogde blok.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten