dinsdag 25 februari 2014

Project zijkapje ... part 1 !

Zoals in vorige post al genoemd ... het zijkapje !
Ik heb de globale vorm van de olietank aan de rechterkant genomen en deze met behulp van een lasdraad aangepast aan de benodigde ruimte aan de linkerkant.
Nadat deze maat in orde was dit overgenomen op een staalplaat en de nodige "flappen" uitgemeten om er later een mooi kapje van te kunnen "vouwen"
Deze vorm netjes uit de plaat geslepen met de haakse slijper.

Daarna de plaat in een workmate gezet en door middel van verschillende buisjes en hoeklijn de randen omgebogen tot nette afgeronde hoeken die lijken op de randen van de olietank.


Na het buigen moesten de hoeken ook netjes afgerond worden conform de hoeken van de olietank aan de andere kant. Deze hoeken direct even vast gestipt met het lasapparaat om later netjes af te (laten) lassen.

Nadat de laatste stukken netjes tijdelijk vastgelast waren heb ik het kapje op de motor gepast en gekeken waar nog uitsparingen uit moesten voor de beugels om het kapje vast te zetten.
Deze uitsparingen ook weer opgevuld met gebogen staalplaat en "vastgestipt"

Ik heb mijn broer gevraagd om alle lassen netjes af te lassen en het kapje netjes af te werken.
Hij is heer en meester in dit soort werk dus dat kwam helemaal goed .... bedankt broer !!Het kapje is super netjes geworden en ik kan nu verder met het verder afwerken ervan.
Natuurlijk moest een klus als dat afgesloten worden met een heerlijk koud biertje :-)


Er moet nog een hoop gebeuren aan het kapje maar het begin is er. Komende dagen de bevestigingsbeugels maken, het kapje stralen, plamuren, schuren en zwart spuiten. Dus vandaar part1 in de titel ... to be continued :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten