dinsdag 25 februari 2014

Kleine update

Even een kleine update tussendoor. Het zijn vooral dagen gevuld met kleine dingetjes welke aan de CB gedaan worden. Zo ben ik bezig met dingen als remmen, elektrisch systeem en meer kleine dingetjes die nu eindelijk klaar gemaakt kunnen worden.

Één van de toevalligheden waren de nieuwe stepjes welke ik gemaakt heb van Yamaha onderdelen waar ik tegenaan liep. Van de bijrijders stepjes van een Yamaha R6 heb ik alleen de voetsteunen overgezet in de originele beugels van de CB. Geeft wel een mooier en sportievere uiterlijk dan die grote originele rubberen dingen.
Ik heb tevens besloten om geen originele kapjes meer op de CB te zetten. Ik vind de originele CB750F1 kapjes niet erg mooi en doen wat mij betreft alleen maar af aan de look van CB.
Dus aan de rechterkant heb ik het originele olietankje netjes gestraald en zwart gespoten zodat een kapje niet nodig is. De olietank geeft wel een mooie afwerking aan die kant.
Aan de linkerkant zit alle "elektronica" dus daar heb ik wel wat voor moeten verzinnen.
Hiervoor heb ik een geheel stalen kapje gemaakt welke in een aparte blogpost te zien is.
Één van de nog openstaande dingen was de achterkant. Daarvoor heb ik een aluminimum beugel gemaakt waar tevens de knipperlichten op vsat gezet zijn. Vind het wel een mooie oplossing zo.

Voor wat het motorblok betreft moesten er nog luchtfilters gemonteerd worden. Deze filterset heb ik wederom bij Honda4 in Klarenbeek gekocht en ik moet zeggen ... super !!
Omdat de luchtfilters veel meer lucht doorlaten richting de carburateurs heb ik meteen grotere hoofdsproeiers gemonteerd om dit te compenseren met ook meer brandstof.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten