zondag 30 juni 2013

Nieuwe ronde nieuwe kansen !!


Het was even rustig voor wat mijn Café Racer project betreft maar sinds vandaag weer een start aan een nieuwe ronde :-)

Vorige week zondag zat ik even op speurders.nl te kijken naar potentieel Café Racer materiaal.
Zonder direct op zoek te zijn naar een nieuw project belandde ik op een advertentie waarin een Honda CB750 aangeboden werd voor een schappelijk bedrag.
Na direct de advertentie weggeklikt te hebben (in de hoop dat ik er niet verder aan zou denken) kon ik het toch niet weerstaan om even kort een mailtje aan de verkoper te doen om meer informatie over de CB te krijgen.
Het was een vrij uitgebreid verhaal maar het komt erop neer dat de CB in kwestie uit 1977 was en dat het duidelijk een opknapproject zou gaan worden als ik hem zou kopen.
De standaard CB was voorzien van een CB750 Supersport motorblok maar de verkoper had de motor nooit helemaal fijn aan het lopen gekregen en had er nu de tijd niet meer voor.

Een motor kopen die niet (goed) loopt is altijd een grote gok maar in dit geval werd het verhaal nog interessanter.
De verkoper had het originele blok en diverse andere originele onderdelen er nog bij en zo leek het me ineens al met al een goeie deal. Zelfs mijn vader verklaarde me niet voor gek om zoiets aan te halen.

Woensdag 26 juni afgesproken met de verkoper en zonder te weten hoe ver het dorpje Groet (onder de rook van Alkmaar) eigenlijk van Apeldoorn ligt, erheen gereden. Om een lang verhaal kort te maken ... hier is ie dan :-)


Op de aanhanger bij een rook/lunch tussenstop aan de A1
Vandaag 30 juni samen met Harold (bedankt Harold voor de hulp en het gezelschap) opnieuw naar Groet gereden in de auto van mijn broer met de aanhanger van Marcel erachter (beiden bedankt voor het lenen) om mijn nieuwe aanwinst op te halen. Eenmaal aangekomen de CB op de aanhanger geladen en de extra onderdelen achterin de auto gestapeld.


Alle onderdelen in de kofferbak
Na al-met-al 5 uur onderweg te zijn geweest konden we hele handel in Emst bij mijn ouders weer uitladen en hebben we de CB een nieuw plekkie in de schuur gegeven. Een welgemeend "Bedankt" en "Excuses" voor mijn ouders dat ik wederom de schuur bezet met mijn "Project" ;-)




Het nieuwe plekkie
De komende tijd wil ik voorzichtig beginnen de onderdelen uit te zoeken en de motor zo ver te krijgen dat het duidelijk is welke onderdelen en motorblok ik wil gaan gebruiken voor mijn nieuwe "Honda CB750 Café Racer Project". Belangrijkste punt is om te kijken of ik het motorblok welke nu onder de CB ligt goed aan het lopen kan krijgen of dat ik over moet stappen op het originele blok.

To be continued !!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten