zaterdag 18 januari 2014

2014 Kickoff - Carburateurs Reinigen

Zonder de juiste toevoer van brandstof heb je niets aan een motor in een motorfiets dus een belangrijke klus was nog het reinigen van de carburateurs.
De CB is een vier-cilinder dus vanzelfsprekend ook 4 carburateurs welke door allerhande staafjes, slangetjes en beugels bijeen gehouden word.

Allereerst begonnen met het voorzichtig uit elkaar halen van de complete set carburateurs om vervolgens de individuele carburateurs uit elkaar te halen.
Om een indruk te krijgen van de staat van één carburateur zie onderstaande foto.Ruim 35 jaar vet en vuil op de buitenkant en binnenin de carburateur moest verwijderd worden.
Gelukkig is daar een beproefde techniek voor :-)
Via internet heb ik een 3 liter Ultrasoon Reiniger gekocht.

 

In deze Ultrasoon Reiniger moet speciale vloeistof (vermengd met water) wat verwarmd wordt tot maximaal 80 graden. Wanneer de vloeistof op temperatuur is (voor carburateurs 55 á 60 graden) worden door de ingebouwde ultrasoon transducers de carburateur onderdelen gereinigd met ultrasoon trilling op 40Khz (40.000 trillingen per seconde).Hierbij een klein filmpje van de onderdelen in de Ultrasoon Reiniger.


Na het reinigen (en na het monteren van de complete carburateur set) ziet het er dan uit als te zien op onderstaande foto's. De buitenkant is heel erg netjes schoon geworden maar wat belangrijker is, is dat de binnenkant van de carburateurs schoon word en alle verschraalde oude benzine verwijderd word.Geen opmerkingen:

Een reactie posten