zaterdag 9 november 2013

November deel 2

Op 9 november ben ik met de gedemonteerde cilinder even naar Klarenbeek geweest.
Daar zit een specialist op het gebied van Honda 4 cilinders die alle onderdelen en expertise welke nodig zijn voor de opbouw van de cilinder aanwezig heeft.
Eigenaar van Honda4 (honda4.nl) René van Maanen werkt al vele jaren aan Honda's en kon mij precies vertellen wat de mogelijke problemen zijn in het deels reviseren van mijn CB cilinder en kop.
Ik heb mijn losse cilinder meegenomen naar Klarenbeek en René heeft ter plekke de cilinders opgemeten om te kijken wat de slijtage in die 37 jaar is.
Blij verrast bleek één van de vier cilinders slecht 0.01mm (1-honderste) on-rond te zijn de overige drie zelfs nog minder. Goed nieuws dus !!

Daarna even gekeken wat ik verder nodig zou hebben om de cilinder weer op te bouwen en wat ik er verder nog aan zou moeten doen.
Gelukkig blijken zaken als kop vlakken en cilinders honen waarschijnlijk niet nodig te zijn en is kleppen slijpen en het vervangen van pakkingen en rubbers voldoende.
De benodigde onderdelen had hij zo op voorraad.

Na het bezoek aan Honda4 ben ik met de onderdelen naar Emst gegaan en heb daar de cilinder kop en kleppen schoongemaakt met staalborstels op de boormachine en spoelbak.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten